Sla navigatie over l Toon opmaak

Open Atelier Noord-Limburg

VZW Noord-Limburgs Open Atelier met vestigingsplaatsen in Lommel en in Overpelt biedt werkervaring aan jongeren uit het deeltijds onderwijs en aan langdurig werkzoekenden die een doorstart willen maken naar reguliere tewerkstelling op de open arbeidsmarkt.

Het werkervaringsproject VZW Open Atelier Noord-Limburg werkt als een echt bedrijf en voert voornamelijk toeleveringsopdrachten uit voor bedrijven. Hiervoor beschikt open atelier over twee moderne bedrijfshallen op de industrieterreinen van Overpelt en Lommel.

Specifiek in de doelstelling van Open Atelier zit het aanbod van werkervaring voor die werknemers die moeilijk rechtstreeks de stap naar de open arbeidsmarkt kunnen zetten.

Deze doelgroep bestaat ten dele uit jongeren uit het deeltijds onderwijs die naast twee dagen opleiding in de school gedurende drie dagen in Open Atelier voorbereid worden op tewerkstelling. Daarnaast richt Open Atelier zich naar langdurig werkzoekenden. Zij maken bij Open Atelier de doorstart naar een reguliere tewerkstelling op de open arbeidsmarkt. Bovendien heeft Open Atelier tewerkstellingsmogelijkheden voor personen met een handicap.